Ziemniaki z cebulką

Krysia i znowu dziękuję za pomysł kulinarny. Trochę go zmieniłam, bo miało być mało przypraw, a ja cebulkę podsmażyłam na oleju i to z papryką na ostro, ale wyszło great!
A jeżeli zdjęcie kogoś nie przekonuje to powiem tak … to trzeba spróbować, a nie oglądać. Jest extra! A teraz jemmmm, alem głodna!

…ale po kolei: cebulkę podsmażyć na oliwie, ja zrobiłam to na oleju kujawskim z papryką (innego nie miałam), dodałam ziemniaków pokrojonych w kostkę i ugotowanych, ale tak, żeby się nie rozwaliły (co mnie się nie do końca udało, gdyż na patelni się jednak rozwaliły), następnie dodać żółtego sera i wszystko wymierzać. Za doradą Krysi należy nie dawać za dużo przypraw. Następnie podawać na talerz i jeść 🙂
Można stworzyć różne wersje z dodatkami, ja dodałam olejem smaku paprykowego.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *